tiistai 18. elokuuta 2015

KK raportti: 2 päivä

Tokaan päivään lähdin innolla, sillä ensimmäisestä lajista jäi hyvät fiilikset ja edessä oli ennakkoon paras lajini kisoissa. Kroppa ei menny pahemmin jumiin pitkästä juoksusta, aurinko paistoi Kimpiselle ja yleisö oli löytänyt paikalle myös runsain määrin

Laji 2: Hupsut pistoolit X Urheilu-Koskimies 
Sijoitus: 2/50

Run 400m
HSPU 8
Pistols 24
Run 400m
Deficit HSPU 16
Pistols 16
Run 400m
Deficit HSPU 24
Pistols 8



Tämä oli siis ennakkoon paras lajini, sillä hsput ovat kovin vahvuuteni. Ensimmäisiä eriä seuratasseni huomasin että laji käytännössä alkaa vasta viimeisten hspu:ien kohdalla. Pyrin vetämään mahdollisimman tasaista tahtia liikkeet ja jättämään mahdollisimman paljon varaa viimeistä kierrosta kohden. Juoksussa ei ollut mitään järkeä lähteä höntyilemään, vaan pyrin käyttämään juoksun palautumiseen ja uskon, että niin teki moni muukin. Tulin viimeisiin huspuihin yhdessä Kuopion Joel Björkmanin kanssa, ja odotin kovaa kamppailua hänen kanssaan, mutta toisin kävi. Rikoin toistot heti nelosiin, sitten kakkosiin ja loput tein ykkösinä mahdollisimman pienellä palautuksella. Monet tulivat hieman perässä seinälle, mutta kukaan ei pysynyt perässäni, vaikka jaoin itsekkin toistot todella moneen sarjaan. Tästä lajista tuli ylivoimainen erävoitto, mutta harmittavasti jäin lajissa kakkoseksi 5 sekunnin erolla myös juoksun voittaneeseen Kristjan Beekmanniin.

Laji 3: Etukyykky-3 X Northforce
Sijoitus: 17/50

 Etukyykky on minulle ihan ok nosto, mutta oisin toivonut mielummin olympianostoja kisoihin. Olympianostot ovat paljon näyttävämpiä ja teknisempiä suorituksia. Niissä vaikuttaa erittäin paljon urheilijan hermokontrolli ja tekninen onnistuminen. Nyt lähdettiin kuitenkin hakemaan etukyykyn kolmos maksimia ja urheilijat saivat kaksi yritystä tähän. Tiesin että en tule olemaan tässä lajissa kärkipäässä, vaan tavoitteeni oli olla noin 15 tienoilla. Päätin arvioida tulevat nostopainoni vasta lämmittelyssä, sillä jalat olivat melkoisen puhki edellisen päivän pitkästä juoksusta. Lisäksi käytin kisassa paksumpia polvenlämmittiämiä ja vyötä, joita en ikinä käytä harjoitellessa, joten oli vaikea arvioida millaisilla painoilla pystyn nostot tekemään. Lopulta päätin tehdä nostot 127,5kg:lla ja 135kg:lla, jotka molemmat tulivat melko helposti ja tuntui että oisi jäänyt hieman varaakin. Tässä lajissa oli tärkeätä saada molemmat nosto yritykset onnistumaan, ja päästä mahdollisimman lähelle omaa potentiaaliaan, sillä erot olivat hyvin pienet. Itseäni ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan etten laittanut enempää painoa, sillä en olisi yhtään arvannut, että 135kg liikkui noinkin kevyesti.




Laji 4: Bar Amanda X Hito hyvä
Sijoitus 8/50

9-7-5
Snatch (65kg)
BMU

Tämän lajin olin tehnyt kahteen kertaan harjoitelessa ja odotin sitä innolla. Järjestäjät olivat kuitenkin tehneet perinteiseen "girl" wodiin pieniä fiilauksia. Nyt tempaukset sai tehdä raakana, ne tuli tehdä ensin ja tankoon oli lisätty 5kg. Tämä ei hirveästi muuttanut lajia, mutta olin hieman pettynyt ettei tempauksia tarvinut tehdä kyykkyyn. Tämä olisi sopinut minulle paremmin, sillä uskon että muilla urheilijoilla olisi tullut paljon enemmän epäonnistuneita nostoja enemmän tekniikkaa vaativassa "tempaus kyykkyyn" liikkeessä. Näillä kuitenkin mentiin ja asetin itselleni tavoitteeksi 5 minuutin alituksen. Ennen lajia oli jotenkin todella väsynyt olo, enkä pystynyt latautumaan suoritukseeni täysillä. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut tekemiseeni, vaan tulin tasaisessa erässä viidenneksi ajalla 4.56 ja tavoitteeseeni pääsin rutiinisuorituksella. Muscle-upeissa on kyllä paljon parantamisen varaa, sillä minut voittaneet kilpailijat pystyivät tekemään niitä paljon pidemmissä sarjoissa.























Tämän lajin jälkeen nousin ykköspaikalle kokonaistilanteessa yhdessä Matti Knaapin kanssa. Tasaisella suorittamisella pääsee pitkälle kilpailuissa ja se nähtiin myös nyt. Yksi kakkostila ja kolme sijoitusta keskimäärin hieman kymmenen yläpuolelle toi kärkipaikan tässä kohtaa, ja tavoitteenani olikin olla lauantain jälkeen mahdollisimman korkealla tuloslistalla, sillä sunnuntain lajit vaikuttivat lähtökohtaisesti minulle paljon haastavammilta. Lauantaina lähdin vielä käymään pulahtamassa järvessä ja illalla sain pienen hieronnan jaloille, jotta seuraavana päivänä ei olisi ollut ihan poikki.




1 kommentti: